Agaat

Agaat is een aardende en beschermende steen.  De steen werkt kalmerend, stabiliseert en zorgt voor geestelijke en emotionele rust en balans.  Het helpt bij zelfvertrouwen en zelfacceptatie.Ook ondersteund Agaat de concentratie en het analytische denkvermogen. Het helpt om doelen te stellen en het vinden van praktische oplossingen.Hierdoor word de persoonlijke ontwikkeling en groei gestimuleerd.Fysiek ondersteund de Agaat bij het immuunsysteem, de spijsvertering, zenuwstelsel, bloedvaten, hart, de ogen, maag, darmen, blaas en de stofwisseling.Door de beschermende en zachte energie is de steen uitstekend voor gevoelige mensen. Ook is het een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen omdat het de groei stimuleert en een positieve werking heeft op de baarmoeder.

Boomagaat beschermt tegen negativiteit, is rustgevend en trekt voorspoed aan. Boomagaat werkt net als andere Agaat soorten aardend en hierdoor heeft het een sterkte verbinding met de natuur.Boomagaat ondersteund bij het hebben van zelfvertrouwen, het versterkt een positief zelfbeeld en geeft hierdoor persoonlijke kracht met toch een zachte energie.Ook werkt de Boomagaat positief op de energiebanen, waardoor er een betere doorstroming is.Fysiek heeft de Boomagaat een positieve werking op infecties en de vochtbalans en kan ontstekingsremmend werken.

Botswana agaat ondersteund bij emotionele pijn, depressieve gedachten, stress, eenzaamheid en piekeren. Het is een beschermende en troostende steen.  De Botswana agaat helpt om angst en obsessieve gedachten los te laten. Dit Agaat soort helpt je om vooruit te komen wanneer je vast zit, het maakt daadkrachtiger en helpt om het grotere geheel te zien. Het is een zeer geschikte steen voor mensen en kinderen ( dit mede door de zachte energie) die last hebben van stress, spanningen en angst. Fysiek heeft de Botswana agaat een positieve werking op de huid. Het kan ondersteunend werken bij verslavingen o.a. stoppen met roken, het werkt ontgiftend en heeft een positieve werking bij seksuele problemen.

Vuuragaat is toch wel een koploper wat aarden betreft bij de Agaat soorten. De Vuuragaat geeft zin in het leven, geeft energie, kracht en doorzettingsvermogen. Het stimuleert hartstocht en seksualiteit. Ook is het een beschermende steen. Het kan beschermen tegen voodoo of andere vloeken, tegen negatieve energieën en brengt verslavend gedrag in mindering. Dit Agaat soort heeft een positieve werking bij angst, onzekerheid en geeft vertrouwen. Fysiek heeft de Vuuragaat een positieve werking op het hormoonstelsel, bloedsomloop, depressie, seksuele problemen, vermoeidheid en depressie.

Crazy Lace Agaat is net als de andere Agaat soorten aardend. Het werkt kalmerend en zorgt voor emotionele balans. Het brengt je innerlijke kind weer naar boven, nieuwsgierigheid, creativiteit, moed en daadkracht. De Crazy Lace Agaat ondersteunt bij zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ook gaat innerlijke onrust, woede en verbitterdheid tegen. Fysiek heeft de Crazy Lace Agaat een positieve werking op het hart, maag, ogen, lymfestelsel, bloedvaten, alvleesklier en de baarmoeder. Ook kan deze steen ondersteunen bij huidaandoeningen.

Snakeskin / slangenhuid Agaat werkt opbeurend en geeft kracht wanneer je het nodig hebt. Het bevordert innerlijke rust en vermindert zorgen en depressieve gevoelens. Het versterkt eigenliefde en eigenwaarde en trekt liefde aan. Het helpt Kundalini energie opstijgen en kan helpen problemen uit vorige levens achter je te laten. Fysiek heeft snakeskin agaat een positieve werking op het gehoor, rimpels, huidaandoeningen en psoriasis.

Flower Agaat is in het jaar 2017 gevonden in Madagaskar. Dit Agaat soort heeft mooie patronen van witte bloemen in Chalcedoon. De witte bloem patronen zijn fossiel koraal geconserveerd in de transparante steen. Flower agaat is een bijzonder liefdevolle steen, die troosend werkt en beschermd tegen angsten. Deze steen heeft een positieve invloed op burn-out gerelateerde klachten, geeft rust maar ook kracht. Flower Agaat bevordert acceptatie, zelfvertrouwen, het spreken van de waarheid, moedigt oprechtheid aan en stimuleert de concentratie. Dit Agaat soort leert je in het hier en nu te leven, helemaal jezelf te zijn en geen angst meer te hebben voor afwijzing. Flower Agaat heeft een helende, vrouwelijke energie. 

Sorteer op
© 2018 - 2024 Full Of Joy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel